mandala tekenen

Intuitief mandala tekenen: Visie op intuitie


Mandala tekenen visie op intuitie

De planeet Venus, 2014.

Visie van Amandula op intuitie

Binnen Amandula wordt intuitie gezien als het zesde zintuig, naast de vijf lichamelijke zintuigen (kijken-horen-ruiken-proeven-tasten). De intuitie als zesde zintuig geeft informatie van binnenuit. In het gewone dagelijkse leven gaat het dan bijvoorbeeld om een ingeving die plotseling bij je opkomt, of om zomaar opeens weten welke beslissing je gaat nemen.

Intuitief mandala tekenen is een creatieve ontspannen activiteit, dat je de kans biedt meer in contact te komen met je intuitie.

Als je het avontuur aan gaat, kom je als vanzelf meer in contact met je intuitie.

Met intuitief mandala tekenen geef je vanuit je intuitie vorm aan beleefde gevoelens en ervaringen. Je bedenkt van tevoren over welke ervaring en/of welk gevoel je wil gaan tekenen. Vaak zal dat iets zijn wat je recentelijk hebt ervaren of iets wat je op dat moment extra bezig houdt.

Vanuit die ervaring en dat gevoel ga je beginnen, zonder te weten hoe het er uit gaat zien. Je intuitie vertelt je, door middel van je gevoel, hoe het vorm krijgt. Het is als het ware een avontuur in het NU. Dit avontuur is een reis zonder te weten hoe de weg of het eindpunt zal zijn. Van stap tot stap volg je je gevoel. Je intuitie geeft je via je gevoel aan welke kleur je kiest, welke lijn je waar zet. Op die manier wordt het als vanzelf een bezielde mandala.

Terug naar boven