mandala tekenen

Intuitief mandala tekenen


Intuitief mandala tekenen

   Samen op weg, 2016.

 

Intuitief mandala tekenen is een specifieke vorm van tekenen binnen een cirkel.

Het woord mandala is het oorspronkelijke woord voor een cirkel. Het maken van mandala’s is lang geleden ontstaan in het verre Oosten. Volgens de overlevering geeft een mandala (= cirkel) veiligheid en bescherming.
Gewoonlijk is het mandala tekenen is gericht op het construeren van een evenwichtige opbouw van vormen en een speciale manier van (in)kleuren. Op die manier ontstaan prachtige geconstrueerde mandala’s.

Bij Amandula is gekozen voor intuitief mandala tekenen. Dit is een specifieke vorm van mandala tekenen, gericht op het contact met je intuitieve mogelijkheden. Bij intuitief mandala tekenen, geef je via je gevoel uitdrukking aan je intuitie. Bij intuitief mandala tekenen ga je ook binnen een cirkel bezig. Die cirkel geeft je de veiligheid en de bescherming om vorm te geven aan alles wat intuitief bij je opkomt.

De betekenis van een intuitief getekende mandala is belangrijker dan een (mooi) resultaat.

Tijdens het intuitief mandala tekenen verdwijnen gedachten, woorden en oordelen (zoals bijvoorbeeld goed-fout, mooi-lelijk) gaandeweg naar de achtergrond. Op den duur ervaar je dat je in je gewone dagelijkse leven ook meer vanuit intuitie te werk gaat. Je wordt je meer bewust van je intuitieve mogelijkheden: wat kom je tegen en hoe ga je daar vanuit je intuitie mee om? De mandala zelf geeft je vaak onverwachte informatie voor jezelf.

Juist als je nog nooit getekend hebt of als je van jezelf denkt dat je helemaal niet kunt tekenen is intuitief mandala tekenen een eenvoudige manier om in contact te komen met je intuitie. De betekenis van een intuitief getekende mandala is hierbij belangrijker dan een (mooi) resultaat. Leeftijd is onbelangrijk. Interesse en belangstelling voor intuitief mandala tekenen is wel handig.

Terug naar boven