mandala tekenen

Even voorstellen


Adri Deur Hilversum

Mijn naam is Adri Deur,
ik woon in Hilversum.

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met intuitief mandala tekenen. Ondertussen ben ik verknocht geraakt aan deze specifieke vorm van mandala tekenen. Het tekenen op zich is een heerlijke ontspannende activiteit. Het ervaren van de betekenis van mijn intuitief getekende mandala’s voegt daar een bijzondere dimensie aan toe.


Nu is voor mij het moment gekomen om mijn passie voor intuitief mandala tekenen te delen met anderen.

kenmerkende eigenschappen mandala

De Meeuw, 2016

Mandala De Meeuw is in wezen ook een foto van mijzelf.

 

Deze mandala toont enkele kenmerkende eigenschappen van mij:
* de vleugels van de meeuw zien er uit als een boek;
* de snavel van de meeuw reikt diep in het water (gevoel) en vindt daar de mooiste diamanten;
* de kop van de meeuw steekt daar boven uit en observeert wat er gebeurt;
* de cirkel als hoefijzer geeft me de bescherming om dit alles te laten ontstaan.

 

Mijn ervaringen met intuitief mandala tekenen

Aanvankelijk was intuitief mandala tekenen voor mij een sprong in het diepe. Ik kon (en kan) niet naar de realiteit tekenen én ik kan me geen beelden voor de geest halen hoe iets er uit ziet. Zo kan ik me ook geen voorstelling maken van hoe mijn mandala-tekening eruit zal gaan zien.

Vanaf het begin van intuïtief mandala tekenen moest ik geheel op mijn gevoel en mijn intuitie vertrouwen. Gaandeweg kwam ik er achter dat ik bij intuitief mandala tekenen niets fout kan doen.

Bij intuïtief mandala tekenen is alles wat je tekent oké omdat het een uiting van jezelf is.

Wat een verschil met vroeger toen mijn tekeningen op school altijd als onvoldoende beoordeeld werden en ik er van overtuigd raakte dat ik niet kon tekenen én dat ikzelf niet oké was.

Ik had veel geluk dat ik in het begin van het intuitief mandala tekenen een fantastische begeleidster kreeg. Als geen ander wist ze me te stimuleren in wat ik deed. Ook als mijn mandala naar mijn idee helemaal niets waard was, kwam zij met een opmerking -over iets dat zij in mijn mandala zag- die mij blij verraste. Bij haar is mijn enthousiasme voor intuitief mandala tekenen begonnen en verder gegroeid.

Nu na 20 jaar is intuitief mandala tekenen voor mij nog steeds een zinvolle activiteit en een verrijking voor mijzelf als persoon. De ene keer gaat het tekenen zelf me heel gemakkelijk af, een andere keer verloopt het moeizaam. Als ik blij ben met wat er op papier ontstaat, heb ik geen probleem. Als ik het niet mooi vind ervaar ik dit nog regelmatig als een drempel.

Ik kan daar nu gelukkig wel overheen stappen. Ik heb geleerd dat het mijn verstand is dat oordeelt over wat ontstaat in termen van mooi/lelijk of fout/goed, terwijl mijn intuitie me juist een andere boodschap wil geven. Door toch door te zetten geef ik mijn intuitie de ruimte om door te gaan én mijzelf de kans voor nieuwe persoonlijke inzichten.

Terug naar boven