mandala tekenen

Intuitief mandala tekenen: een middel voor persoonlijke groei


Hoewel intuitief mandala tekenen ook in therapeutische zin toegepast wordt, is er bij Amandula bewust voor gekozen om het alleen aan te bieden als zelfstandig-toe-te-passen middel voor eigen persoonlijke groei.

Binnen Amandula wordt intuitief mandala tekenen gezien als een creatief middel. In principe is dit middel geheel zelfstandig te gebruiken voor persoonlijke groei.

Contact met andere mensen die ook bezig zijn met intuitief mandala tekenen kan heel inspirerend zijn. Amandula biedt je twee mogelijkheden om dit samen met anderen te ervaren: het volgen van een of meerdere Workshops  én/of het gratis deelnemen aan het "Online Atelier van Amandula".

Zowel bij de Workshops als bij het Online Atelier staat intuitief mandala tekenen als middel voor de persoonlijke groei centraal. Amandula biedt intuitief mandala tekenen als middel aan. Het is aan de ander wat die daarmee doet. Daarbij geeft Amandula begeleiding als daar behoefte aan is. In de begeleiding bij de workshops staat centraal: het durven volgen van je gevoel én het ontdekken van de betekenis van een mandala. 

Zelf heb ik met veel genoegen onder begeleiding een aantal jaren binnen een groep intuitieve mandala’s getekend. Voor mij was dat heel verrijkend. Bij mijn eigen ervaringen kwamen ook de ervaringen van anderen. Iedereen deed dat op geheel eigen manier. Ook de mandala’s zelf werden heel persoonlijk. Zo mooi: alles van iedereen mocht er zijn en was altijd oké. Toen deze begeleiding wegviel, ben ik thuis jarenlang zelfstandig verder gegaan met dit middel.

Voorbeeld Mijn Levensboom

intuitief mandala tekenen voor persoonlijke groei

 

Mijn Levensboom, 2003

 

intuïtief tekenend
binnen de cirkel 
verschijnt mijn levensboom 
als een bootje.
rijk gevuld
in verstilde rust 
varend over rimpelloos water

Deze mandala is me heel dierbaar. De mandala is intuitief ontstaan: ik heb dit niet bedacht van tevoren. Ik begon rustig aan met het tekenen van wat takken en bladeren (aan de rechterkant), daarna verloor ik me als het ware in het intuitief bezig zijn.

Pas toen de mandala af was zag ik wat ik wat ik getekend had: mijn levensboom vaart op het water. Vanuit mijn verstand beredeneerd, weet ik natuurlijk wel dat een boom met zijn wortels in de aarde moet staan om te kunnen leven. Deze mandala geeft mij aan dat ik mijn wortels in en op het water heb.

Water staat voor gevoelens. Ik leef dus in en op mijn gevoel ….. en dat is zo’n basale waarheid voor mij. Als gevoelsmens ben ik sterk verbonden met het element water en nu zie ik mijn verbinding met water, met mijn gevoel, op een bijzondere manier terug.

Nog steeds als ik naar deze mandala kijk komt er een blij gevoel in me naar boven. Het raakt me diep van binnen. Ik ervaar daarin het contact met mijn innerlijk zijn.

Terug naar boven